Carola - Fångad av en samisk stormvind?

Carola,

jag vill inte strö salt i såren så här dagen efter
deltävlingen i Kiruna i schlagerfestivalen, men kan det ha varit så att de samiska gudarna har haft ett finger med i spelet? En rejäl fingervisning om hur man som icke-same skall förhålla sig till de samiska symbolerna!

I en bloggartikel längre fram kan du läsa om vad samiska kolten betyder för oss. Det är mer än en folkdräkt...

Du må vara ursäktad att du inte visste bättre, en mycket stor del av det svenska folket vet inte bättre än du (jag tror dock att du skulle tänka dig för att komma inridande med hövdingaskrud på hjässan i ett indianreservat i USA). Denna informationsbrist har sina historiska orsaker som det samiska folket nu kämpar med att synliggöra genom satsningar som Samiskt informationscentrum och andra informationskampanjer.

Kanske att du också kan bidra till synliggörandet och gottgöra din hattfadäs genom att lära dig mer om det samiska samhället idag? Ta kontakt med någon av de unga mycket duktiga och mångsidiga samiska artisterna aktuella i samiskt artistliv just nu och se om ni kan "hitt' på nå't" tillsammans.

Sofia Jannok
Simon Marainen
Lars Ante Kuhmunen

Kanske att detta kan hända:

Du får en eller flera jojker på din repertoar och vi får exempelvis "Fångad av en stormvind" på samiska. Ulf Lundell har gjort det med "Öppna Landskap" (inte för att be om ursäkt!.

Din karriär får en ny dimension!

Vad sägs om det?

Kommentarer
Postat av: Galaxa

Vilket utmärkt förslag! Hoppas Carola hänger på!

Postat av: Lotta

Ja va bra, då kan man ju få en anledning att börja lyssna på Carola :)
Dessutom var hon så snygg i mössan att hon borde ha den oftare & hon borde få ett inbetalningskort till Sameföreningen i Stockholm & komma på årsmötena & sjunga Fångad av en stormvind där :)

2008-03-10 @ 23:17:41
URL: http://www.L8-Lee.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback